top of page

Mishima i l'Efecte Hivernacle pugen la temperatura del festival  

6ª Edició 2019 

Mishima van posar l'Hivernacle potes enlaire en un clima d'eufòria dins l'edició més completa del festival

Unanimitat entre els/les assistents/es, que insistien en remarcar l'alt nivell de totes les propostes, les sorpreses en els descobriments i un canvi d'ubicació totalment encertat per el creixement del festival. 

Un gran Photocall ens donava la benvinguda a una nova edició de l'Hivernacle que a primera vista, comptava amb grans noms de la cultura pop i propostes noves que alguns n'havien sentit a parlar i d'altres els veien per primera vegada en directe. Tot estava a punt per donar el tret de sortida amb Xavier Calvet i tota una banda d'autèntic luxe, que es van posar el públic a la butxaca des de la primera cançó; "Déu n'hi do, quin gran descobriment", deien. Tot seguia amb The New Raemon, també amb la banda al complet per oferir-nos la presentació oficial del disc "Una canción de cuna entre tempestades". Els temes guanyaven en matisos respecte el disc i, l'un rere l'altre,  el concert va acabar amb velles glòries de discs antics que van fer les delícies del públic. Discs com "La dimensión desconocida" o "A propósito de Garfunkel", que el van donar a conèixer en la faceta més nostàlgica de la seva música. També va recordar que era la primera vegada que actuava a Vilafranca amb la banda, i com ho va fer! Posaven punt i final a la nit Machinda Djs des de Vilanova amb temes dels 60's i 70's, que beat a beat, no podies parar de ballar.

I, com tots i totes sabeu, la cosa no quedava aquí. Arribava un altre dels descobriments, obrint l'actuació d'un dels plats forts del festival: Mishima. The Bird Yellow, no va deixar indiferent a ningú; amb la seva personalitat, la seva interpretació i la intensistat de les cançons. Els temes del seu primer disc en directe van ser una gran sorpresa per obrir un dels concerts de l'any al Penedès: Mishima a l'Hivernacle. 

Mishima van començar amb una de les seves cançons més conegudes de tots els temps "Tot torna a començar", i van oferir un repàs extens de tota la seva trajectòria. El públic, emocionat, alguns/es saltant d'alegria, i tots/es cantant les cançons a cor obert d'un dels concerts més enèrgics del festival. Van sonar tots els temes mítics del grup i, fins i tot, el guitarra Dani Vega, va acabar tocant enmig del públic. Emoció a flor de pell i bon sabor de boca. "Quin concertàs i quin festival", ens deien el públic des de l'espai de l'entrada, transformat en una espècie de club amb plantes, on hi havíen els djs del festival. Un espai que també va estar ple a vessar ballant amb Brave Coast Djs.


I encara faltava el concert de cloenda al Claustre amb Davy Lyons, que després de tantes emocions en un cap de setmana, hagués pogut quedar totalment desaparcebut. Bé, doncs no, va ser un concertàs a pulmó directe, va voler tocar sense equips de so, desendollat amb tota la reverberació del claustre que li va amplificar el so de la seva veu, la guitarra i el violí que l'acompanyava. El públic seguia el festival dia rere dia i es feien creus que tot allò hagués pogut passar a Vilafranca del Penedès. 

Nosaltres seguirem treballant i encara amb més ganes per encarar la 7ª edició d'un festival que s'ha convertit en un referent de l'escena independent catalana. 

 

Valoracions positiva del festival

Una edició especial, de fet, totes ho són. És rellevant el creixement del festival, doblant abonaments respecte l'any passat, augmentant els formats de banda de les propostes, millorant la direcció artística i els decorats i consolidant l'espai dels djs. 

Fotografies: Jordi Gol, Jordi Sueiro i Maria Vidal

L'Hivernacle creix

• Catarsi col.lectiva amb Enric Montefusco tancant un dels concerts destacats del festival.

• L'Hivernacle dobla les jornades a l'espai principal del festival, Cal Bolet, en manté els nivells d'assistència i augmenta els formats de les bandes en un 5è aniversari ple de sorpreses, novetats i descobriments.

 

Continua l'eufòria a l'Hivernacle amb un 5è aniversari d'infart i actuacions d'autèntic luxe com les de Pau Vallvé amb banda i la d'Enric Montefusco i el seu final màgic enmig de la gent al Teatre Cal Bolet, que una estona abans omplia de sensibilitat, boira i grans cançons Joana Serrat. Els seguia un dels descobriments del segell de la casa: Nühn, que no va deixar a ningú indiferent amb el seu directe totalment enèrgic. 

El festival seguia l'endemà a la Plaça Sant Joan amb el to poètic d'Espaldamaceta, que també es va atrevir a tocar entre el públic, i és que enguany aquesta sembla la tònica del festival, apropar les cançons al públic. Tot seguit el pop-rock de Coriolà incitava a ballar als més atrevits, que van poder disfrutar dels temes que els han donat a conèixer. Tancava el festival un altre dels descobriments d'enguany, Daniel Lumbreras, que va desplegar la seva màgia musical en un to sensible d'una veu que no té idioma però tothom va poder entendre.

 

 

 

 

Públic, artistes i mitjans especialitzats coincideixen: I és que alguna cosa excepcional passa amb l'Hivernacle.. 

I arriba la 6ª edició d'enguany, després de 5 anys d'èxit.

Tot va començar amb una estrena de festival amb Quart Primera i Ramon Mirabet, entre d'altres a la primera i sorprenent edició. Va seguir amb la connexió galàctica entre Albert Pla i Nico Roig a la segona, la nit màgica amb Joan Miquel Oliver, Quart Primera i ix! a la tercera, l'eufòria amb Mazoni, Joan Colomo i Brave Coast Djs, a la quarta, tot arribant al 5è aniversari amb la catarsi d'Enric Montefusco, i els concerts de Pau Vallvé, Joana Serrat i molts més... consolidant així l'essència del festival, amb un públic inquiet que vé a descobrir noves propostes, a més de disfrutar dels seus artistes preferits. 

 

 

 

 

 

L'entusiasme es contagia any rere any entre el públic del Festival Hivernacle, que transforma el Teatre Cal Bolet en una cita ineludible per gaudir de les millors propostes independents en un entorn de plantes i música 

Imatges: Ray Molinari,  Jordi Sueiro i brave coast.

bottom of page