Esperit!

la cara b

Esperit! 22.jpg
La Cara B.jpg

Què hi ha més enllà de les estrelles? Per intuïr-ho, per copsar-ho, suggerim emprendre un viatge a través del nou disc d’Esperit!, una petita odissea musical que –oh, paradoxa- porta per títol “Ilíada”. Una odissea on qui parla és la natura, en totes les seves formes i mutacions: Fonts, campanes, llavors, llum, llàgrimes, ortigues, grills. La cova, el sol i la lluna, la muntanya, el camí, els arbres, el riu, les guineus, la serp, el foc.

Celebrem el 3r Aniversari de La Nau amb aquest concert presentació de l'Hivernacle amb un artista Involucrat sempre en multitud d’aventures musicals (Les Aus o Zeidun, per citar-ne dues) Mau Boada viu emboscat al Montseny però neda com ningú en l’esfera musical nostrada i global, col·laborant incansablement amb una àmplia i heterodoxa nòmina d’artistes. Amb el seu projecte més personal, Esperit!, ha publicat ja tres discos de llarga durada: ”Endavant continu” (2011), “La lluminosa” (2014) i aquest darrer “Ilíada” (2019).

Després de dos anys sense dj's al Festival Hivernacle degut a la pandèmia, arriben els djs de Vilafranca, La Cara B que amenitzaran la presentació del festival a La Nau, dins el seu 3r Aniversari!

Es caracteritzen per fusionar tot el que poden, des de hits eterns que coneix tothom, fins les novetats més underground de l'electrònica.

bofirax

Bofirax.jpg

joan miquel
oliver

Bofirax és energia màgica i més en directe.

Ell ens proposa una electrònica líquida, meticulosa i plena de detalls que ens fa submergir a través de loops de guitarra, sintetizadors i veu. Després de publicar el brillant Ephemeral, el seu àlbum debut, aquest 2021 estrena el seu nou EP Decades entre altres sorpreses. Música intimista per orelles despertes. Sens dubte una de les sorpreses de l'electrònica d'aquesta temporada, que, de ben segur farà les delícies del públic de l'Hivernacle!

jmoliver.jpg

Joan Miquel Oliver està d'enhorabona: tornen Antònia Font i celebra els 15 anys del seu debut, "Surfistes en càmera lenta" amb el seu format més clàssic, un trio amb Jaume Manresa i Charlie Oliver, amb un dels directes més celebrats de casa nostra i passatges que transiten del pop d'autor a la psicodèlia dels 70. L'artista torna al Festival Hivernacle 6 anys després d'un dels concerts més memorables.

A més de dos els podria semblar que "Surfistes en càmera lenta" es tractava d’un petit divertimento per part del músic de Sóller, ja que en aquell moment el seu grup, Antònia Font, vivia un moment particularment dolç després dels èxits aconseguits amb Alegria (2002) o Taxi (2004). De fet, si uns anys abans de Surfistes…, en Joan Miquel ja s’havia amagat sota el nom de Drogueria Esperança en el poemari sonor "Odissea trenta mil", per què no hauríem de pensar que, ara, simplement surfejava per jugar?

ferran palau
 

ferran palau.jpg

Pocs artistes dominen el llenguatge de la sensibilitat i l'emoció com ho fa Ferran Palau amb un pop minimalista que ha anat guanyant profunditat i públic disc rere disc i que sap com captivar-nos, poc a poc, però d'una manera implacable.

La seva onírica arriba a l'Hivernacle amb el seu disc "Joia", en boca de tothom ara mateix, després de presentar-lo al Palau de la Música. I és que no és un pas més en la seva ferma trajectòria, sinó un disc coral amb sinergies singulars on han participat Anna Andreu, Maria Hein o Carlota Flâneur, entre d'altres...

delafé

delafe ok.jpg

Delafé celebra 20 anys als escenaris i ens presentarà un format més proper, especial, íntim i acústic a duet. La millor oportunitat per gaudir de la poesia d’un dels lletristes més personals del sector musical. Guitarra acústica, percussions, xilofon o violí van alternant-se en un espectacle perfecte per assaborir cada paraula i gaudir dels silencis entre cada nota. L’ocasió perfecta per poder escoltar els clàssics com “Mar el poder del mar” o “Enero en la playa” i noves joies com “La gran ola” o “Mixtape” en un format que busca l'essència de les cançons.

b1n0

b1n0 2.jpg

El primer disc de B1N0 els va situar a l'epicentre de l'electrònica catalana,
Per entendre l'escenari on b1n0 concep i dóna vida a les seves
cançons haurem de viatjar a zones del nostre cervell on les paraules
són colors i on els nostres pensaments s'expandeixen i es contreuen
de manera infinita, en espiral, una vegada i una altra.
Amb aquest nou EP carregat de col.laboracions de luxe com les de Ferran Palau o Maria Hein, artistes que també seran al festival, la figura de b1n0 es perfila com una de les més creatives i originals del panorama musical. La seva música
s'expandeix per segons, t'atrapa i t'indueix a un estat en el qual
difícilment pots negar allò evident: necessites més.

maria hein

hein.jpg

I un dels grans descobriments de la temporada és Maria Hein, que actuarà al concert cloenda de l'Hivernacle presentant el seu debut "Continent i Contingut", un disc que respira la calma i la naturalesa balear.

Canta des de que té ús de raó, amb una veu magnètica i, amb l’ajuda de Ferran Palau, l’artista ha construït una sonoritat pròpera i acollidora, aconseguint entrar dins les nostres ments a poc a poc, com qui no vol la cosa. Parlant dels seus problemes, dubtes i alegries, ens transmet pau i ens convida a fluir..