núria 

graham

intana

Núria Graham Festival Hivernacle Vilafra
Intana.jpg

Núria Graham és una de les artistes més prolífiques del país. Amb 17 anys ja assaltava els escenaris del país i va irrompre amb grans expectatives que ha superat de llarg amb els seus discos "Bird Eyes", "In The Cave", "Does it ring a bell" i "Marjorie", que destaquen per la seva maduresa en una obra realment inaudita. Ella obrirà els concerts del 8è Hivernacle amb un concert especial de presentació i un inspirat nou disc sota el braç que sorprèn per la seva maduresa i arrenca acomiadant-se de la seva Irlanda natal per endinsar-se en una espècie d'arbre genealògic on es confonen els personatges reals i els inventats. Així trobem a la seva àvia "Marjorie" a la qual mai va conèixer, a una misteriosa Shirley o la trista Hazel, tres dones que segueixen engrandint la llista de personatges memorables que han anat apareixent en les seves cançons, però apareixen també altres veus per a les quals Núria Graham actua gairebé com una mèdium.

Si el primer disc d’Intana ens portava un pop acústic i íntim, més cru i directe, “A plan for us” presenta un so més càlid i sòlid, que explora amb una producció més sofisticada i amb altres sonoritats a través d’un recull d’onze cançons, 4 en català i 7 en anglès.

 

“A plan for us” és la por a la inèrcia, la necessitat de prendre decisions per evitar la deriva amb el pas del temps. La voluntat de parar per pensar, de crear un imaginari que és real i és somni, que és resposta i és pregunta. És la unió d’una part racional, a plan, amb una de passional, for us. Una dualitat i un diàleg personal. Un objectiu que parteix purament dels sentiments.

 

Intana obriran una de les jornades més destacades d'aquesta 8ª edició en el seu format de banda completa. 

pau vallvé

anna

  andreu

Pau_Vallvé_Hivernacle.jpg
ANNA ANDREU FESTIVAL HIVERNACLE.jpg

De tocar en menjadors a omplir l'Apolo. De concerts acústics a power trios atronadors. Aquesta és la història de Pau Vallvé després de vint-i-dos anys als escenaris. Un músic que fa el que vol, quan vol i com ho vol i que cada dia que passa reuneix més seguidors i seguidores.

Pau Vallvé presentava el seu 16è disc titulat "Life vest under your seat", quan de cop va arribar el confinament i el va agafar a l'estudi, d'on no va poder sortir durant 75 dies.  "La vida és ara" és el resultat de tot això, d'una separació, d'un fer-se gran, d'un canvi d'etapa. El 6è disc signat sota el seu nom. Un directe diferent amb aquest nou disc on explora noves sonoritats i manté el fil introspectiu i emocional, aquella fórmula tan característica a la que ens té acostumats el músic barceloní. En la nova gira torna a l'Hivernacle després de dos anys i un no parar i posa èmfasi en el nou disc però també repassa les cançons més destacades de la seva discografia anterior.

Després de diversos discos (i anys) co-liderant el projecte Cálido Home, Anna Andreu, originària de Sant Quirze de Vallès, debuta en solitari amb el seu disc 'Els Mals Costums'. Anna Andreu, que ha passat dos anys de silenci musical mentre atresorava noves idees, s'acompanya ara de la violinista Marina Arrufat, que per a aquest nou projecte s'aventura a la bateria, arrodonint un projecte ja de per si ple de la calidesa i la màgia habitual que desprenen les dues artistes.

No exagerem a el dir que trobem a Anna Andreu pinzellades d'una Maria de la Mar Bonet de el segle XXI, però també una forma d'explicar històries més propera a la de Joan Miquel Oliver. No obstant això, segons expressa Anna, la seva major influència són totes aquelles cançons que escoltava quan era nena o aquests records que queden per sempre i que són el seu recurs d'inspiració més sòlid.

JOAN COLOMO

JOAN COLOMO FESTIVAL HIVERNACLE 2.jpg

Hi ha poca gent en el món del pop que pugui afirmar que té “una veu pròpia”, una manera de composar i de cantar que pren referents tan diversos que sembla que no en tingui cap, i que tot el que fa s’estigui fent per primera vegada. Joan Colomo n’és un. Només cal fer un passeig per la trajectòria musical de Joan Colomo per tenir una prova irrefutable del seu talent. Un talent que desborda per totes bandes, que dibuixa melodies impossibles ambuna mà mentre, amb l’altra, juga a sorprendre’ns amb detalls de producció inesperats. Un talent capaç d’interpretar tots els papers de l’auca, i,si li sobren deu minuts, inventar-se’n de nous. I quan després d’escoltar-ne tots els discos pensem que sí, que ja ho tenim, que ja hem entès el què i el com del torrent creatiu del de Sant Celoni, treu un disc nou i ens torna a agafar per sorpresa, assenyalant passadissos i portes que ni ens havíem imaginat que existien. 

núria garcia

Núria Garcia Hivernacle.jpg

Obrirà la jornada de cloenda Núria Garcia, que va fer les delícies del públic a l'Electrovinyes i enguany torna a Vilafranca presentant el seu primer treball en solitari anomenat Breathless, una proposta innovadora on la música creix a través de les noves tecnologies.

Un projecte de música electrònica on sonen les quatre cordes del violí, amb tot el positivisme que transmet i, amb efectes, sintetitzadors i bases electròniques llançades des de diferents controladors, creant loops i melodies que crearan un ambient sonor personal. 

steven munar

& the miracle band

steven munar and the miracle.jpg

Steven Munar és un dels grans, i la gent poc a poc se n'està adonant. Elegants melodies i grans cançons, comença la seva carrera a finals dels vuitanta, més endavant edita el primer disc amb el grup The Tea Servants, amb el que en van publicar quatre més. A partir de l'any 2004 comença la seva carrera en solitari, on destaquen discos exquisits com; Time Traveller, que ha rebut excel.lents crítiques. Actualment acaba de publicar "The Fish & The Net". El seu disc definitiu? Doncs així és, encara que soni a tòpic. Del que tampoc tenim cap dubte és que estem davant el seu àlbum més elèctric i directe en anys, una línia que ja apuntava el seu anterior treball, 'Violet Koski'. Però, el que més ens crida l'atenció és la frescor dels nous temes d'aquest disc. I és que hi ha a 'The Fish and The Net' un bon nombre de singles potencials: des de l'inici al final!  

Recentment també va publicar "15 years of songs" amb un repàs de la seva trajectòria com a cantautor i s'ha projectat un documental de la seva figura amb el nom “The Miracle Boy”.